Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Αυτά τα πέντε όπλα, σκότωσαν πέντε διασημότητες

Είναι πάντα μια τραγωδία όταν ακούμε για κάποιον που χάνει άσκοπα τη ζωή του, ωστόσο η δολοφονία μιας διασημότητας στέλνει πάντα ένα σοκ σε όλο τον κόσμο. Όταν μια διασημότητα δολοφονείται, η συζήτηση για το «πώς και τι» μπορεί να συνεχιστεί για μέρες, μήνες, χρόνια και ακόμη και δεκαετίες.

Συνήθως, ακούμε την προσωπική ιστορία του ατόμου και γινόμαστε μέρτυρες σε μερικά από τα πολλά αφιερώματα, αλλά αν δεν είναι ένα άλυτο μυστήριο, ποτέ δεν ακούμε πραγματικά κάτι ουσιαστικό για τις λεπτομέρειες του ίδιου του εγκλήματος.
Παρακάτω είναι μια λίστα με τα περίφημα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτώσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της Αμερικής.
Τζον Κένεντι
οπλο1
Η δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy είναι μια από τις πιο τραγικές δολοφονίες στην αμερικανική ιστορία. Υπήρξε αρκετή διαμάχη γύρω από τη δολοφονία του JFK τότε, εκείνη τη μοιραία ημέρα του Νοεμβρίου 1963, ακόμη και γύρω από τον άνθρωπο που διέπραξε το έγκλημα. Ο Lee Harvey Oswald κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τον 35ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Oswald χρησιμοποίησε ένα στρατιωτικό τουφέκι Mannlicher Carcano 6,5 mm των 40 ιντσών, για να δολοφονήσει τον Kennedy. Πίσω το 1963, αυτό το όπλο πωλείτο για περίπου $13. Αυτό μπορεί να είναι το πιο διάσημο τουφέκι στην ιστορία.
Σελένα Πέρες
οπλο2
Η 31η Μαρτίου 1995, θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο θλιβερές μέρες της μουσικής ιστορίας. Αυτή είναι η μέρα που η Selena Quintanilla Perez πυροβολήθηκε σε ξενοδοχείο του Τέξας από την προϊστάμενο της μπουτίκ της και τον πρόεδρο των fan club, Yolanda Saldivar. Η Πέρες είχε ανακαλύψει λίγο πριν τη δολοφονία της ότι η Saldivar απαίτησε χρήματα από το fan club της Selena και εκείνη συναντήθηκε με την Saldivar στο ξενοδοχείο με πρόθεση της δράστριας να την αντιμετωπίσει και να την πυροβολήσει. Μόλις η Πέρες παρουσίασε την απόδειξη της υπεξαίρεσης, η Γιολάντα πυροβόλησε την 23χρονη τραγουδίστρια με περίστροφο. Πρόκειται για το 38 caliber Taurus Model Revolver.
Τουπάκ Σακίρ
οπλο3
Το όπλο αυτό φέρεται να χρησιμοποιήθηκε σε μία από τις πιο περίεργες περιπτώσεις στην ιστορία των δολοφονιών διασημοτήτων: τη δολοφονία του ράπερ και ηθοποιού Tupac Shakur. Ο Shakur πυροβολήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1996 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα ενώ παρακολουθούσε αγώνα πυγμαχίας με μέλη της δισκογραφικής του εταιρείας Death Row Records. Παρόλο που κανείς δεν συνελήφθη επισήμως για τη δολοφονία αυτή, πολλοί άνθρωποι κατηγορήθηκαν κι ανακρίθηκαν. Στη συνέχεια το 1998, το όπλο αυτό δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε ότι ταίριαζε με εκείνο της δολοφονίας του Shakur. Μυστηριωδώς, το όπλο επανεξετάστηκε το 2006 και κατά περίεργο τρόπο βρέθηκε ότι δεν ταίριαζε. Κατόπιν καταστράφηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες αφήνοντας περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα.
Τζάνι Βερσάτσε
οπλο4
Το πιστόλι .40 Caliber είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία ενός από τους πιο αγαπητούς σχεδιαστές μόδας στον κόσμο. Ο Gianni Versace δολοφονήθηκε από τον 27χρονο κατά συρροή δολοφόνο, τον Andrew Cunanan. Ο Versace ήταν ένα από τα πέντε θύματα που άφησε πίσω του ο Cunanan χρησιμοποιώντας αυτό το όπλο σε διάστημα τριών μηνών. Ο Cunanan έκλεψε το όπλο από έναν πρώην φίλο του, ο οποίος αργότερα έγινε ένα από τα θύματά του. Ταξίδεψε στη χώρα, σκοτώνοντας αρκετούς άλλους πριν δολοφονήσει τον Versace, έπειτα γύρισε το όπλο προς το μέρος του, και αυτοκτόνησε. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Versace γνώριζε προσωπικά τον δολοφόνο του. Ο ιδιοκτήτης του όπλου ήταν ο δεύτερος από τους πέντε δολοφονημένους και η αστυνομία δήλωσε ότι εάν είχε αναφέρει αργότερα τη ληστεία του όπλου, θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν πιο γρήγορα και να αποτρέψουν τους θανάτους των άλλων θυμάτων.
Ρεβέκκα Σέφερ
οπλο5
Η χρήση αυτού του όπλου άλλαξε το νόμο και το Χόλιγουντ. Η 21χρονη ηθοποιός Rebecca Schaeffer δολοφονήθηκε με τη χρήση αυτού του όπλου τον Ιούλιο του 1989. Σύμφωνα με το people.com, ο δολοφόνος Ρόμπερτ Μπάρντο πυροβόλησε στο στήθος της την ηθοποιό του My Sister Sam, αφού πρώτα την πολιορκούσε επί μήνες με επιστολές και απειλές ότι θα την επισκεφθεί να τα πουν από κοντά. Η χρήση αυτού του όπλου στη δολοφονία αμφισβητήθηκε σε μεγάλο βαθμό, διότι όταν ο Μπάρντο προσπάθησε αρχικά να αγοράσει το όπλο στο κατάστημα, ο πωλητής αρνήθηκε επειδή ο Μπάρντο απάντησε «ναι» στο ερώτημα αν υποφέρει από ψυχικά νοσήματα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπλων προσπάθησε να εμποδίσει οποιονδήποτε στο κατάστημα να το πουλήσει, αλλά ο αδελφός του Μπάρντο μπόρεσε να αγοράσει το όπλο γι 'αυτόν. Ο ισχυρισμός του δράστη ότι ήταν σε θέση να αγοράσει τη διεύθυνση της ηθοποιού από έναν ιδιωτικό ερευνητή για $ 250 πυροδότησε μια παγκόσμια διαμάχη που τελικά οδήγησε σε νέα νομοθεσία κατά των καταδιώξεων, που τέθηκε σε ισχύ.
Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου