Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Φωτογραφία του Konstantinos Triantaphyllidis. Γράφει ο καθηγητής Κωνσταντίνος 
Τριανταφυλλίδης

Ογκολόγοι του καρκίνου των πνευμόνων παροτρύνουν τις χώρες της ΕΕ να αναλάβουν δράση για να ξεκινήσουν προγράμματα προσυμπτωματικής διάγνωσης του καρκίνου των πνευμόνων το συντομότερο δυνατόν.
Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί 1,6 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα πέμπτο του συνόλου των θανάτων από καρκίνο. Εντός της ΕΕ, ο καρκίνος των πνευμόνων είναι υπεύθυνος για σχεδόν 270.000 θανάτους ετήσιους. Ωστόσο, εάν ο καρκίνος των πνευμόνων εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών βελτιώνεται σημαντικά, περίπου για πέντε ή περισσότερα χρόνια (Πηγή: The ‘European position statement on lung cancer screening’ is published in Lancet Oncology, DOI: 10.1016/S1470-2045(17)30861-6).
Σύμφωνα με τον συγγραφέα της πρότασης, τον John Field, που είναι κλινικός καθηγητής της Μοριακής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ: «Υπάρχει πλέον μια κοινή αντίληψη σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου των πνευμόνων αμέσως. Το προτεινόμενο πρόγραμμα (EUPS) συνιστά την εισαγωγή πρωτοποριακών ακτινολογικών ογκομετρικών βιοδεικτών καρκίνου των πνευμόνων μαζί με προσεγγίσεις διαχείρισης ακριβείας που θα εφαρμοστούν στον έλεγχο καρκίνου των πνευμόνων, ο οποίος θα ελαχιστοποιήσει τις βλάβες και θα έχει θετικό αντίκτυπο στη μείωση της θνησιμότητας εξαιτίας καρκίνου των πνευμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου