Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ, ηλικίας 9.000 ετών. ΠΡΩΤΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΟΛΙΘΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ.

Φωτογραφία του Konstantinos Triantaphyllidis. «Η Αυγή στην αυγή του πολιτισμού», είναι το θέμα ημερίδας που θα διεξαχθεί σήμερα, 19/1/2018, μεταξύ 17:00 και 21:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως. Πρόκειται για μία ημερίδα όπου θα γίνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, που θα συμβάλλουν στην κατανόηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
Το σπήλαιο της Θεόπετρας είναι μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο. Βρίσκεται στην κοινότητα της Θεόπετρας, σε μικρή απόσταση από την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Το σπήλαιο βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 100 μέτρων από την επιφάνεια της πεδιάδας. Το

σπήλαιο έχει συνεχείς ανθρωπογενείς επιχώσεις που ξεκινούν από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή και φθάνουν μέχρι το τέλος της Νεολιθικής (3.000 π.Χ.).
Ανάμεσα στα πολλαπλά εντυπωσιακά ευρήματα, που βρέθηκαν στο σπήλαιο, είναι και ένας γυναικείος σκελετός της Μεσολιθικής εποχής (9.000 ετών, ή 7.000 π.Χ.). Βρέθηκε το 1993 και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός για τους επιστήμονες. Σύμφωνα με τη Νίνα Κυπαρίσση-Αποστολίκα, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας, και διευθύντριας των ανασκαφών του Σπηλαίου, η γυναίκα ήταν 18-25 ετών, είχε αναιμία ή σκορβούτο και κάποιο ενδοκρινολογικό ή και μεταβολικό νόσημα. Λόγω της άριστης κατάστασης του ευρήματος, αποφασίστηκε να προχωρήσει και ήδη ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του προσώπου της Αυγής (που αποδίδει την Αυγή του σημερινού πολιτισμού), από τον έμπειρο Καθηγητή του τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μ. Παπαγρηγοράκη. Σήμερα (19/1/2018) παρουσιάζεται σε ειδική ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης η ανάπλαση της μορφής της κεφαλής της Αυγής. Ο κύριος Παπαγρηγοράκης είχε προβεί, με πρωτοβουλία του, και στην ανασύνθεση της Μύρτις, που έζησε στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. και πέθανε από τυφοειδή πυρετό, όπως και πολλοί συμπολίτες της κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου (βλέπε εικόνα) και βρέθηκε στις ανασκαφές του Μετρό στον Κεραμικό. Αξίζουν τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτοποριακό έργο. Παρόλα αυτά, από τις αναρτήσεις μου προκύπτει ότι η ιατροδικαστική γενετική και η ιατροδικαστική επιγονιδιωματική συμβάλλουν πλέον προκειμένου να προβλεφτούν τα ορατά βιολογικά/φαινοτυπικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου (χρώμα προσώπου, μαλλιών, κλπ) και η βιογεωγραφική καταγωγή ενός ατόμου. Ως εκ τούτου, θα πρότεινα να προβούν οι ερευνητές, αν είναι δυνατή, στην ανάλυση του γενετικού υλικού (DNA) της Αυγής, ώστε να αναπαρασταθεί η πραγματική φυσιογνωμία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου