Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Δεξιόστροφοι "Αριστεροί"



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου - Σχολιογράφου)


Προσωπικά χαιρετίζω την απόφαση της συμμετοχής του 51% για κήρυξη απεργίας.
Σημειώνω δε πως αν είχε ληφθεί πριν από χρόνια , οι πολίτες θα είχαν αποφύγει άσκοπες, αχρείαστες ταλαιπωρίες, δεν θα κατέβαιναν διακόπτες και δεν θα αχρηστεύονταν τα ναυπηγεία μας (προς όφελος χωρών Άπω Ανατολής).
Ας είναι. Κάλλιο αργά, παρά όπως πριν.
Είναι παράλογο κάποιες περίεργες (sic) μειοψηφίες ατόμων /εργατοπατέρων συνδικαλιστών, να αποφασίζουν   α ν τ ι δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ά για τη στάση του συνόλου των εργαζομένων, αλλά και τον βασανισμό των πολιτών. Το μαρτύριο των συχνών - πυκνών τρίωρων, τετράωρων κ.ο.κ στάσεων εργασίας (οι οποίες συνηθέστατα οφείλονται στο γεγονός ότι 5 -6 άτομα κάπου ... συνεδριάζουν) πρέπει να τελειώνει. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με όλους αυτούς τους ανάλγητους κυρίους οι οποίοι νομίζουν ότι είναι κάτι και πρέπει με οιονδήποτε τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Παρενθετικά σημειώνω ότι δεν με αγγίζουν οι αντικυβερνητικές /αντιπολιτευτικές αιτιάσεις - εξηγήσεις περί εξαναγκασμού του κου 
Πρωθυπουργού  κάτω από την πίεση των Βρυξελλών και των δανειστών.
Ακόμη και σε περίπτωση που αυτό ισχύει, το μέτρο είναι σωστό και χρήσιμο.
Επίσης δεν με ενδιαφέρει αν στο εσωτερικό της Συμπολίτευσης διατυπώνονται αντιρρήσεις /εναντιώσεις/ ενστάσεις ή και διαφοροποιήσεις,  (πρέπει να) μετρά το θετικό αποτέλεσμα.
Επειδή όμως ψυχανεμίζομαι ότι δυσαρεστούνται ή δεν ικανοποιούνται πολλοί από τους  έντονα κομματικοποιημένους αναγνώστες μου (Σ.Σ μεταξύ μας, απορώ γιατί εξακολουθούν να με διαβάζουν παρά το ότι είμαι ΚΟΜΜΑΤΟΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ) θα προχωρήσω σε μια σύντομη ανάλυση:
Πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ (που θεωρείται  ... "Αριστερό", "Αριστερόστροφο" ή "Αριστεροπροερχόμενο" Κόμμα) ότι είναι ασυνεπές με τις  αριστερές, ευαίσθητες, ηθικές, φιλεργατικές, φιλολαϊκές, δημοκρατικές -κατά δήλωσή του βέβαια - προδιαγραφές του.
Όπως επίσης για την προεκλογική ασυνέπεια , κάτι όμως σύνηθες στο κομματικό Βασίλειο της - Δημοκρατικής - Δανιμαρκείας, από ανέκαθεν.



(Ας θυμηθούμε τις βάσεις που έφευγαν, ενώ είχαν ήδη υπογραφεί και τόσα άλλα, τα οποία αν τα επιχειρούσαν "Δεξιές" Κυβερνήσεις  δεν θα έμενε πεζοδρόμιο και κράσπεδο στη θέση του).
Ας  πάρουν απόφαση οι πολυπληθείς  ενδιαφερόμενοι κομματικοποιημένοι συνέλληνες ότι: Στον δυσπερίγραπτο τούτο  τόπο (Σ.Σ Παρά το ότι ο ίδιος, ως γεωγραφικός χώρος, δεν ευθύνεται) μεγάλες ανατρεπτικές, ριζοσπαστικές, "δεξιές", καπιταλιστικές, αστικές,  φιλελεύθερες, καθώς και ό,τι άλλο αυταρχικό, έτσι θελικό, ανελεύθερο και ανάλγητο μέτρο, μόνον η "Αριστερά" - ως επίσημο ονομάτισμα, παρωνύμιο ή ευφημισμός; -μπορεί να επιφέρει ανεμπόδιστα .
(Σ.Σ καταβάλλοντας όμως το βαρύ τίμημα της ανακολουθίας, αναξιοπιστίας και της απώλειας του "ηθικού πλεονεκτήματος" και του φιλολαϊκού προσωπείου).





ΥΓ Αγνοώ ποιούς δυσαρέστησα περισσότερο: τους "Δεξιούς" (γιατί και αυτοί παίρνουν επάξια τα εισαγωγικά" ) ή τους "Αριστερούς";
      Θα χαρώ αν πίκρανα αμφοτέρους,  μήπως και συνέλθουν, για να δει άσπρη μέρα τούτος ο ταλανισμένος  - από τον Κομματισμό - Τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου