Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Τους «ξέρανε»! – Διαβάστε πως αποκάλεσε ο Μπορίσοφ τα Σκόπια

Την αισιοδοξία του για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Ο. Μπορίσοφ απέφυγε επιμελώς να αποκαλέσει τη γειτονική χώρα με το «συνταγματικό» της όνομα, μιλώντας απλώς για Σκόπια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά!

 
Από το Στρασβούργο, όπου παρουσίασε  τις προτεραιότητες της βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Μπορίσοφ μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την υποστήριξή του σε απευθείας συζητήσεις των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σημειώνοντας ότι εάν οι κκ Τσίπρας και Ζάεφ έχουν ανάγκη από τη βοήθεια της Βουλγαρίας «αμέσως θα τη δώσω». «Είμαι αισιόδοξος [..] Θα βρούμε τον δρόμο», πρόσθεσε.
Κληθείς να προβεί σε μια δήλωση για την αντιπαράθεση μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, και σε ευδιάθετο κλίμα, ο κ. Μπορίσοφ είπε εμφατικά ότι «πραγματικά θέλω να λυθεί το ζήτημα ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια».
«Ο ομόλογός μου Αλ. Τσίπρας και ο ομόλογός μου Ζ. Ζάεφ είναι εξαιρετικά σοβαροί άνθρωποι» είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τη γνώμη ότι (οι κκ. Τσίπρας και Ζάεφ) «πρώτα σε διμερές επίπεδο, όπως κάναμε και εμείς με τον Ζάεφ υπογράψαμε συμφωνία καλής γειτονίας και επικύρωσε η Βουλή των Σκοπίων, πρέπει και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ να λύσουν πρώτα το ζήτημα μεταξύ τους».
Γνωρίζω, σημείωσε ο κ. Μπορίσοφ, «ότι κάθε παρέμβαση, ακόμη και πρόταση για συνεργασία -να μην ξεχνάτε ότι εμείς στα Βαλκάνια είμαστε πολύ θερμόαιμα έθνη- δεν θα γίνει δεκτή καλά.
«Υποστηρίζω τη μεταξύ τους συζήτηση, τους γνωρίζω, εάν έχουν ανάγκη από βοήθεια, αμέσως θα τη δώσω, αλλά θα πρέπει να αποφασίσουν οι δυο τους», πρόσθεσε ο κ. Μπορίσοφ και συνέχισε: «Εμείς μόνο θα χαρούμε, όπως έχουμε μεταξύ Σόφιας και Αθήνας, έτσι να έχουμε μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, εξαιρετικές σχέσεις».
Ο κ. Μπορίσοφ εμφανίστηκε αισιόδοξος διότι, όπως είπε «θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σοφότεροι και ότι δεν θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη με προβλήματα, αλλά με λυμένα προβλήματα. Η Ελλάδα (σ.σ. πρόφερε το όνομα της χώρας στα ελληνικά – Ελλάδα) είναι σπουδαία για τόσους αιώνες. Θα βρούμε τον δρόμο.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ παρουσίασε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο τις θέσεις της χώρας του που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ για το πρώτο 6μηνο του 2018. Τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί η πολιτική συνοχής μεταξύ των κρατών -μελών. Επισήμανε την ανάγκη ενσωμάτωσης των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Μπορίσοφ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει διάλογος με τις 4 χώρες του Βίζεγκραντ, σημειώνοντας ότι πρέπει να επικυρώσουν τη συνθήκη του Δουβλίνου. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι στόχος της βουλγαρικής προεδρίας είναι να φέρει τους Ευρωπαίους πολίτες πιο κοντά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου