Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Γνώμη: Στριμωγμένη σε μια γωνιά: Η Σκοπιανή Ιλαρο-τραγωδία

Άγγελος Κωστόπουλος, Συνεργάτης, Νάκου & Συνεργάτες
Οι "Σκοπιανοί", όπως εμείς οι Έλληνες, αποκαλούμε τους ανθρώπους που ζουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, δημιούργησαν μια εθνική ταυτότητα, φοβούμενοι μήπως αποσυντεθούν στις φυσικές τους φυλετικές και εθνικές περιφέρειες που συνορεύουν με αυτήν την μικρή Βαλκανική χώρα.
Όταν η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90, οι ελίτ αυτής της νότιο Γιουγκοσλαβικής επαρχίας συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να δημιουργήσουν μια νέα εθνική συνείδηση ή να εξαφανιστούν. Για να επιτύχουν το στόχο τους για αυτοσυντήρηση, αναθεώρησαν την "ιστορία" ισχυριζόμενοι ότι ήταν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Βάπτισαν» την ομιλούμενη βουλγαρική γλώσσα τους ως «μακεδονική», όπως και οι Φλαμανδοί Βέλγοι την Ολλανδική ως «Φλαμανδικά».

Όλες αυτές οι ανοησίες θα είχαν προκαλέσει λίγη ανησυχία, αν οι ελίτ των Σκοπίων δεν είχαν θίξει τους Έλληνες, δημοσιεύοντας χάρτες που δείχνουν ως πρωτεύουσα τους την Θεσσαλονίκης και οικοδομώντας το Μέγα Αλέξανδρο "Disneyland" στο κέντρο των Σκόπιων. Και όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, επιθυμώντας να κλείσουν το θέμα της Σερβίας, αναγνώρισαν την Μακεδονία ως μια νέα κυρίαρχη οντότητα, έφεραν τους Έλληνες προ διλήμματος.
Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν και πάλι μια αναζωογονητική Ρωσία που είναι πρόθυμη να δηλώσει την παρουσία της σε περιοχές που επικαλύπτονται με τα αμερικανικά συμφέροντα. Η περιοχή των Βαλκανίων είναι και πάλι θέατρο συμφερόντων. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει επεκταθεί από χώρα σε χώρα στην περιοχή μας και οι φίλοι μας Σκοπιανοί βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να συμμετάσχουν. Προφανώς αυτή είναι μια κατάσταση «win – win» για τη Δύση και τους βόρειους γείτονές μας.
Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της φαρσοκωμωδίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και οι Σκοπιανοί μας φίλοι δεν έλαβαν υπόψη τον ελληνικό λαό. Εξέτασαν μόνο τις δεσμεύσεις κλειστής πόρτας της ελληνικής κυβέρνησης και υποψιάζομαι και της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κοντός ψαλμός αλληλούια: Στις 21 Ιανουαρίου 2018, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη και θα απαντήσει σε αυτό το τραγέλαφο και θα βάλει ένα καρφί στο φέρετρο αυτής της ιλαρο-τραγωδίας.

Σημείωση: Ο Άγγελος Κωστόπουλος είναι συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Νάκου & Συνεργάτες στην Αθήνα και πρώην αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ, και απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου του Ελληνικού Στράτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου