Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

H ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ" ΚΑΙ H ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ" ΤΥΠΟΥ "ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑΣ" ΠΩΣ EXOYN ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Είναι γεγονός πως τακτικά αναπαράγεται από διάφορους καθιερωμένους μετριοπαθείς "σκοπιανολόγους", από  αρμοδίους και αναρμόδιους και διαφόρων άλλων "ειδικοτήτων" ένα
"επιχείρημα" πως έχουν "αναγνωρίσει" τα Σκόπια ως Μακεδονία γύρω στις 133 χώρες (στην πραγματικότητα είναι γύρω στις 98)  και επομένως η Ελλάδα θα πρέπει να υποχωρήσει και να συμβιβαστεί κλείνοντας το θέμα, το λιγότερο με μια τελική συμφωνία σύνθετου όρου με τον εμπεριεχόμενο όρο "Μακεδονία".
 Ουδείς από το επίσημο ελληνικό κράτος έδειξε κάποιο - προφανέστατα εκουσίως - ενδιαφέρον να ενημερώσει τις αρχές αυτών των χωρών ενώ αντιθέτως κάνουν με φανατισμό και μεθοδικότητα οι Σκοπιανοί.
Δηλαδή τόσο η αδιαφορία της εξωτερικής πολιτικής, όσο και η αναπαραγωγή αυτού του επιχειρήματος υπό μορφή κάποιας αβάσιμης "ντιρεκτίβας" και δήθεν τετελεσμένου είναι εκ του πονηρού.
Τώρα όμως ας πάμε στους λόγους και στις παραμέτρους που το επιχείρημα κάποιων "εικονικών" διεθνών πιέσεων δεν έπρεπε καθόλου να απασχολεί την κανονικώς αδιαπραγμάτευτη εξωτερική Ελληνική πολιτική όσον αφορά τη μη απόδοση του όρου "Μακεδονία" στα Σκόπια - ασχέτως βεβαίως και του προσωρινού ονόματος FYROM.
Η Ελλάδα είναι γειτνιάζουσα χώρα με τα Σκόπια, και μάλιστα το Ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα "Μακεδονία" συνορεύει με τα Σκόπια. Καλό θα ήταν λοιπόν κάποια ασόβαρα μέλη διεθνών φορέων ή εγχώριοι "διαπραγματευτές" και φερέφωνα ύποπτων συμφερόντων, να αναλογιστούν τη ασυμμετρία των περιστάσεων για κάποια άλλη χώρα η οποία δεν συνορεύει με τα Σκόπια, ούτε κινδυνεύει από κάποιον "εθνοτικό αλυτρωτισμό".

Επίσης, η Ελλάδα στην οποία ανήκει και το γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονία και συνεπώς  μια περιοχή του ιστορικού γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας δεν έχει καμία υποχρέωση να εκχωρήσει ή να "μοιραστεί"  γεωπολιτικά τμήμα της Ιστορίας της και της πολιτιστικής της ταυτότητας, καθώς και την ονομασία που περιέγραφε  τα φύλα της Αρχαίας Μακεδονίας, συνηφασμένα με την Ελληνική Ιστορία-γλώσσα-καταγωγή.
Είναι πασιφανές πως κάτι τέτοιο λειτουργεί ως ανιστόρητο αντιδάνειο και μετέπειτα ως ανιστόρητος αλυτρωτισμός διεκδικήσεων, όπως και γίνεται που γεωπολιτικά μεταφράζεται με γεωγραφική-γεωπολιτική προπαρασκευαστική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Έχοντας υπόψιν το δεδομένο πως οι βορειοελλαδίτες ΄Ελληνες Μακεδόνες, κάτοικοι του γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας έχουν Ελληνική Ιθαγένεια, δηλαδή ο προσδιορισμός "μακεδόνες" είναι τοπικός και όχι εθνοτικός ή γλωσσικά διαφοροποιημένος προσδιορισμός, μπορούμε να αναλογιστούμε την ασύμμετρη νομική και γεωπολιτική απειλή όταν αναγνωριστούν ανιστόρητα τεχνητά οι κάτοικοι των Σκοπίων ως κάποιο "Μακεδονικό Έθνος" με αναγνωρισμένη "Μακεδονική ταυτότητα' και κατασκευασμένη "Μακεδονική γλώσσα".

Ούτε λίγο ούτε πολύ θα αναγνωριστούν ως εκπρόσωποι-κληρονόμοι-φυλετικά-πολιτιστικά συνεχιστές του στάτους κουό των Μακεδόνων του τοπικού και μεγάλου Μακεδονικού Βασιλειου, από τις εσωτερικές κατακτήσεις του Φιλίππου εώς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το στάτους κουο των Σελευκίδων και Πτολεμαίων, ακόμα και της 'Μακεδονικής δυναστείας'  Βυζαντινών Αυτοκρατόρων με ιδρυτή τον Βασίλειο Α΄.
Επίσης δημιουργούν τεχνητά ένα νέο δεδομένο εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού, κάτι που όχι απλώς δεν έχει καμία ιστορική και επιστημονική βάση, αλλά είναι εμφανώς γελοίο εγχείρημα.
Πόσο γελοίο είναι εκ των πραγμάτων όμως το ζήτημα εάν ο γεωπολιτικός αλυτρωτισμός των Σκοπίων εκληφθεί ως σκιώδη μακροκοσμική αλληλοαφομοίωση στα πρότυπα αλλά και επέκταση των σύγχρονων συνομοσπονδιών των μεγάλων δυνάμεων.

 Κι΄ όμως εξαρτώνται και μόνο από τη δική μας απόφαση διότι η τελική αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία από την Ελλάδα συνεπάγεται με αναγνώριση κατά πρώτον των δηλωμένων αλυτρωτικών διαθέσεων γειτνιάζουσας χώρας και κάποιου αυτοπροσδιορισμού νεοφανούς ιθαγένειας και κατά δεύτερον συνεπάγεται με απόδοση ασύμμετρων προνομίων αναγνώρισης "μακεδονικής ταυτότητας".  Στην Ελλάδα υπάρχει γεωγραφικό διαμέρισα με το όνομα Μακεδονία, υφίστανται Έλληνες που προσδιορίζονται τοπικά ως Μακεδόνες (όπως και πελοποννήσιοι κτλ), αλλά όχι μακεδονικό έθνος και μακεδονική εθνότητα. Κάθε σύστημα όσο και αδύνατο εάν είναι, αντέχει εάν δεν γίνει η προδοσία από μέσα..... Και  ο νοών νοείτω.

"Αnti metatron"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου