Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Πληροφορηθήκαμε στα ψιλά γράμματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδότησε με σεβαστό ποσόν, την ανακατασκευή (αναπαλαίωση) του Τουρκικού Χαμάμ (Δημόσια τουρκικά Λουτρά) κάπου εκεί στο Μοναστηράκι, διότι χαρακτηρίστηκε ως Πολιτιστική Κληρονομιά.
Βέβαια δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι αλήθεια. Εάν όμως είναι αλήθεια, έχω να επισημάνω στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, εγώ και κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, με θλίψη και δέος! αυτή είναι η προτεραιότητα συντηρήσεως και επισκευών της Ελληνικής μας Πολιτιστικής Κληρονομιάς; – Όταν! στην οδό Παιριάνδρου στην Πλάκα, ευρίσκεται ερειπωμένη και εγκαταλελειμμένη η οικία του Κωστή Παλαμά,
όπου έζησε και έφυγε από την ζωή ο Εθνικός μας ποιητής. Σήμερα! είναι στέκι περιθωριακών Ελλήνων και ξένων μεταναστών.
– Όταν! Ολίγα μέτρα, εκεί στο Μοναστηράκι, από το Τουρκικό Χαμάμ, ευρίσκεται ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο στην φθορά του χρόνου, το Εκκλησάκι του Αγίου Ελισαίου, όπου το πάλαι ποτέ έψελναν δύο μεγάλοι των Ελληνικών Γραμμάτων, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίνης. Σήμερα και το Εκκλησάκι αυτό της Ορθοδοξίας, είναι στέκι περιθωριακών Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και όχι μόνον.
– Όταν! Στον Κεραμικό στο πανάρχαιο αυτό χώρο, όπου και οι τάφοι των προγόνων μας, αντί άλλων ενεργειών για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι σοφοί υπεύθυνοι της Κυβέρνησης, επέλεξαν τον χώρο αυτόν για πρόχειρη εγκατάσταση μεταναστών λες και δεν υπήρχαν άλλοι χώροι. Βέβαια! ασφαλώς με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού της Πατρίδος μας, να στήσουν εκεί πρόχειρα καταλύματα για τους μετανάστες, μολύνοντας έτσι και τον ιερό αυτό χώρο.
– Όταν! Στην οδό Τατοΐου στην Κηφισιά, ευρίσκεται εγκαταλελειμμένη και ερειπωμένη η οικία που έζησε και από εκεί εγκαταλείποντας την χλιδή και τον οχαδερφισμό των Αθηνών και την αγαπημένη του οικογένεια, ο Παύλος Μελάς, ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων μετέβη στο Μέτωπο του Μακεδονικού Αγώνα. Και! εκεί μαζί με άλλους Πατριώτες και εντόπιους Έλληνες Μακεδόνες, πολέμησε τους Βουλγάρους Κομιτατζήδες, για την διάσωση της Μακεδονίας μας, όπου! στον ανελέητο αυτόν αγώνα τραυματισθείς βαριά απεβίωσε.
Σήμερα και αυτό το σπίτι που θυμίζει τους αγώνες των Ελλήνων για την διάσωση της Μακεδονίας μας είναι! δυστυχώς στέκι περιθωριακών ατόμων Ελλήνων και λαθρομεταναστών. Και εδώ! το Υπουργείο Πολιτισμού έχει πάθει αμνησία και δεν ιδρώνει το αυτί του για τίποτε. Πληροφορούμεθα ότι, κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι στην Κηφισιά, προσπαθούν να περισώσουν ότι είναι δυνατόν, άραγε θα τα καταφέρουν μόνοι των; τις οίδε;
Τα λίγα από τα χιλιάδες που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο, που παραπάνω ανέφερα, κάθε σκεπτόμενος Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι, η χώρα μας διέρχεται μια πνευματική, κοινωνική, οικονομική και προ παντός φυλετική σήψη και παρακμή, που κανείς πλέον δεν ελέγχει. Μιλάμε πλέον όχι πατρίδα των Ελλήνων με αρχές, αξίες και παραδόσεις, αλλά για Ελληνικό Κράτος, αδιάφορα εάν κατοικούν ή υπάρχουν Έλληνες.
Συμπερασματικά, ένας σκεπτόμενος Έλληνας, όπου βλέπει τέτοιες προτεραιότητες στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού διερωτάται, εάν ήταν το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού στην χώρα μας, δεν θα έπαιρνε τις ίδιες προτεραιότητες; Γιατί τόσος ραγιαδισμός;
«Τα Έθνη δεν φονεύονται, ούτε με την πείνα, ούτε με τις χρεωκοπίες, ούτε με τις ήττες ˙ φονεύονται δια της ιδέας». (ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ)

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου