Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Προς τον κυβερνήτη της τουρκικής ακταιωρού UMUT…


Προς τον κυβερνήτη της τουρκικής ακταιωρού UMUT Κύριε κυβερνήτα της τουρκικής ακταιωρού TSCG UMUT 703, σίγουρα γνωρίζετε ότι έχετε καταστεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις δύο φίλες και γειτονικές χώρες με την προσπάθεια σας να εμβολίσετε το σκάφος ΠΑΘ Γαύδος 090 του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος- Ακτοφυλακής.
Προφανώς ο εμβολιασμός του ΠΑΘ Γαύδου δεν οφείλετο σε δικούς σας ή του πληρώματος αδέξιους χειρισμούς αλλά αποτελούσε μέρος ενός προμελετημένου σχεδίου που κληθήκατε να εφαρμόσετε. Κατανοώ ότι ως δημόσιος λειτουργός ενός αυταρχικού κράτους, λίγες δυνατότητες είχατε να αρνηθείτε τη
συμμετοχή σας σε αυτή την παράνομη και εγκληματική ενέργεια. Ενδεχομένως και η βύθιση ενός σκάφους του ενοχλητικού αντιπάλου να προσέθετε ευοίωνες προοπτικές ανέλιξης σας στο σώμα της τουρκικής ακτοφυλακής. Κάτω υπό αυτές τις περιστάσεις, πιθανόν να μην σας απασχόλησε καθόλου το ενδεχόμενο της ύπαρξης θυμάτων. Φυσικά, το μεγαλύτερο μέγεθος του πλοίου σας και η αιφνιδιαστική εκδήλωση της «πειρατικής πράξεως» σας (γιατί περί τέτοιας πρόκειται) καθιστούσαν άνευ ουσιαστικών κινδύνων για το δικό σας σκάφος την ενέργεια. Για λόγους που φαίνεται πως έχουν να κάνουν μόνο με την ταχεία αντίδραση του αιφνιδιασμένου ΠΑΘ Γαύδος και όχι με δική σας προσπάθεια αποφυγής της σύγκρουσης, έστω και την τελευταία στιγμή, το δυσάρεστο ενδεχόμενο του καίριου εμβολισμού και της βύθισης αποφεύχθηκε. Σίγουρα εσείς στη χώρα σας δρέπετε σήμερα δημοσίως τις δάφνες των επιδέξιων ναυτικών ελιγμών σας. Πιθανόν όμως να είστε και αποδέκτης παραπόνων και κατηγοριών, εκ μέρους των ανωτέρων σας, ότι αποτύχατε να βυθίσετε τον καταφανώς μικρότερο και αιφνιδιασθέντα αντίπαλο σας. Καίτοι, ως συνάδελφος σας στο στράτευμα αναγνωρίζω τα διλήμματα σας για την τυφλή εκτέλεση των διαταγών αλλά και τις ανησυχίες σας για την επαγγελματική σας εξέλιξη, είμαι υποχρεωμένος να σας θυμίσω ορισμένα ανάλογα περιστατικά.
Το πρώτο, σχετικά πιο πρόσφατο, αφορά το άτυχο τέλος ορισμένων εκ των συναδέλφων σας που είχαν συμμετάσχει στο σκοτεινό περιστατικό της αποβίβασης στα Ίμια το 1996. Αλήθεια, έχει δημοσιευθεί το πόρισμα της περίεργης συντριβής του ελικοπτέρου τους, μήνες μετά τα γεγονότα και οι συνθήκες θανάτου κάποιων άλλων; Το δεύτερο, λόγω ηλικίας δεν το ζήσατε και αναφέρεται στον απαγχονισμό του πρώην πρωθυπουργού σας, Menderes, ως υπεύθυνου για τα τραγικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955. Σίγουρα αντιλαμβάνεστε το τραγικό τέλος που επιφυλάσσουν τα αυταρχικά καθεστώτα, που δυστυχώς εναλλάσσονται στη χώρα σας, στους υπηρέτες, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, των σκοτεινών σχεδίων τους που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα του φίλου τουρκικού λαού. Αν μάλιστα κοιτάξτε και στο οικείο περιβάλλον της τουρκικής ακτοφυλακής σίγουρα θα ανακαλύψτε αρκετούς «εξαφανισμένους» συναδέλφους σας στο πλαίσιο των «αντιγκιουλενικών» εκκαθαρίσεων του σουλτάνου. Κατανοείτε ότι υπό αυτές τις συνθήκες και ο πιο πρόθυμος εκτελεστής των σχεδίων μιας αυταρχικής εξουσίας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω και το περιστατικό του άνανδρου τορπιλισμού του ελληνικού ευδρόμου Έλλη στις 15 Αυγούστου 1940. Ένας άλλος συνάδελφος σας, Ιταλός κυβερνήτης υποβρυχίου, αποδέχθηκε την παράνομη διαταγή να τορπιλίσει αιφνιδιαστικά και εν καιρώ ειρήνης ένα ξένο πολεμικό σκάφος που σημαιοστολισμένο συμμετείχε στον εορτασμό της Παναγίας στο νησί της Τήνου. Εκείνος κατάφερε να φέρει σε αίσιο τέλος την αποστολή του βυθίζοντας το ανυποψίαστο σκάφος. Με την επιτυχημένη αυτή ενέργεια, στέρησε από τον αντίπαλο μια ναυτική μονάδα αλλά συνετέλεσε στη δημιουργία της ψυχικής ανάτασης και εκτόξευσης του πείσματος του ελληνικού λαού που οδήγησε, μετά από δυόμιση μήνες, στη στρατιωτική συντριβή της άτυχης (λόγω της διακυβέρνησης της από το φασιστικό καθεστώς) χώρας του. Ο ίδιος ο κυβερνήτης, καταδικάστηκε από ιταλικό ναυτοδικείο και αγνοείται παντελώς από τη ναυτική ιστορία και παράδοση της πατρίδας του.
Αυτές ακριβώς τις σκέψεις ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, εξ αφορμής του επεισοδίου, συνάδελφε και κυβερνήτα της τουρκικής ακταιωρού TSCG UMUT 703. Εύχομαι ολόψυχα καλά ταξίδια και κάθε καλό σε εσάς, στο σκάφος σας και καμία οικογένεια του πληρώματος σας ή των φίλων σας να μη γνωρίσει τη φρικτή τύχη της τετραμελούς οικογένειας της συμπατριώτισσας σας δασκάλας -απλής και πιστής δημόσιας λειτουργού- που κυνηγημένη από το καθεστώς, χάθηκε χθες στα παγωμένα νερά του Έβρου προσπαθώντας να διαφύγει στην Ελλάδα.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ- Υποστράτηγος (εα)
• Πτυχιούχος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου
• Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)
• Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ)
• Διαλέκτης και συνεργάτης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ)
• 0030-210-6543131, 0030-6983457318
• rafaelmarippo@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου