Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Τα προγραμματισμένα επεισόδια για μια στάλα δημοσιότητας

Τελικά, αυτό το εβδομαδιαίο show με τις συλλογικότητες του Λαφαζάνη, της Ζωής και των ακολούθων τους, έχει παρατραβήξει. 

Δεν είναι  δυνατόν κάθε Τετάρτη, να γινόμαστε μάρτυρες αυτών των εικόνων με τα σπρωξίματα, τους προπηλακισμούς και το ξύλο με τα ΜΑΤ, μόνο και μόνο για ένα πλάνο, μια δήλωση στις κάμερες, με την ελπίδα πως θα “παίξουν” στα δελτία ειδήσεων και στα social media, ποντάροντας στην άγρα ψήφων από ταλαιπωρημένους  πολίτες που θεωρούν πως θα σκεφτούν “να αυτοί  είναι οι μόνοι που νοιάζονται για μας, ας τους ανταμείψουμε με την ψήφο μας”.
Η εβδομαδιαία παράσταση έξω από συμβολαιογραφεία για όσους διαθέτουν κοινό νου και στοιχειώδεις γνώσεις της κατάστασης με τους πλειστηριασμούς, δεν έχει κανένα μα κανένα πρακτικό νόημα.
Για παράδειγμα, τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια ήταν άνευ αντικειμένου αφού εγκαίρως είχε ανακοινωθεί από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο πως δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί καμιά πρώτη κατοικία, αλλά ακίνητο μεγάλης άξιας  στη Βούλα από επιχειρηματικό δάνειο 450.000 ευρώ.
Να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους.
-Οι τράπεζες ,με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο διαβεβαιώνουν πως στους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχουν πρώτες κατοικίες ή λαϊκές κατοικίες όπως θέλουν να τις λένε οι συλλογικότητες. Σαφώς και υπάρχουν μικρής αξίας ακίνητα για μικρά δάνεια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο οφειλέτης δεν διαθέτει και άλλα ακίνητα. Και οι τράπεζες, τα έχουν ψάξει και δεν  τις συμφέρει να προβαίνουν σε ενέργειες που θα τις πλήττουν στα μάτια της κοινής γνώμης.

-Χθες ήταν προγραμματισμένοι 300 πλειστηριασμοί. Οι Λαφαζάνηδες επέλεξαν το πιο βολικό συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια, ελπίζοντας σε μεγαλύτερο μπούγιο και από  τους γνωστούς θαμώνες της περιοχής. Η “ευαισθησία” τους, εξαντλήθηκε στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο; Και στα υπόλοιπα όπου διενεργήθηκαν οι υπόλοιποι 299 πλειστηριασμοί; Υποκρισία και τίποτα λιγότερο.

-Και σήμερα και αύριο ή τις απογευματινές ώρες  που πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί με βάση το νέο νόμο, καμιά προστασία της ...λαϊκής κατοικίας;

-Συγκεντρώνονται έξω από συμβολαιογραφεία και στοχοποιούν συμβολαιογράφους. Αυτοί φταίνε άραγε για τους πλειστηριασμούς; Όταν  η προηγηθείσες πράξεις κατάσχεσης  εκδικάζονται στα δικαστήρια γιατί δεν πάνε οι συλλογικότητες να παρεμποδίσουν  τις κατασχέσεις;

-Οι τράπεζες, αν δεν θέλουν να χρεοκοπήσουν και να τις ξαναπληρώσουμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, δίνουν εντολές κατάσχεσης και αναγκαστικής  εκτέλεσης στη συνέχεια .Γιατί αυτοί οι αυτόκλητοι υπερασπιστές  της “λαϊκής κατοικίας” δεν απευθύνουν την οργή τους στις τράπεζες; Μήπως γιατί είναι δυσκολότερο να μπουν σ' αυτές, απ' ότι σε ένα συμβολαιογραφείο;

-Απαιτούν δε να ανέβουν στα γραφεία των συμβολαιογράφων να παρακολουθήσουν την ηλεκτρονική διαδικασία. Με ποιο δικαίωμα και ποια ιδιότητα άραγε  έχουν την απαίτηση να εισέλθουν σε ένα ιδιωτικό χώρο όταν ο νέος νόμος κατάργησε τους δημόσιους και ανοικτούς πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία;

-Δεν μπορούν να κτυπήσουν  το γάιδαρο και κτυπούν το σαμάρι. Γιατί ο συμβολαιογράφος δεν αποφασίζει ούτε για τις κατασχέσεις,ούτε για τους πλειστηριασμούς, απλά εκ του θεσμικού του ρόλου, διασφαλίζει τη νομιμότητα των αναγκαστικών εκτελέσεων  που άλλοι αποφάσισαν.

 Είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης  και όχι μόνο δεν είναι “κοράκι” όπως τον αποκαλούν αλλά οι υπηρεσίες αυτές που προσφέρει, αμείβονται πενιχρότατα και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως το κάνουν ευχάριστα και “κονομάνε”. Η συντριπτική πλειονότητα τους, με την κρίση πένεται και δεν είχε καμιά διάθεση να ασχοληθεί με πλειστηριασμούς αν δεν ήταν μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους.

Τουλάχιστον  αυτά, προφανώς τα ξέρουν και τα καταλαβαίνουν ο Λαφαζάνης και η Ζωή. Για τους άλλους ακολούθους τους  που πετούν αυγά στους αστυνομικούς και κραδαίνουν τα καδρόνια των πανό, δεν είμαι σίγουρος.

Γιατί λοιπόν το κάνουν;

Μα γιατί έκριναν πως αν έχουν κάποια ελπίδα να ξαναδούν Βουλή από μέσα,πρέπει να επενδύσουν σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των φτωχοποιημένων  Ελλήνων. Μοιράζουν αφειδώς ψευδείς και ουτοπικές υποσχέσεις πως δεν θα αφήσουν κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, όταν την ίδια στιγμή, γνωρίζουν καλά πως οι πλειστηριασμοί θα προχωρήσουν είτε το θέλουμε είτε  όχι. Σε διαφορετική περίπτωση, περιμένουν νέα δεινά την ελληνική οικονομία από τους δανειστές και ο λογαριασμός δεν  θα πληρωθεί από τον Λαφαζάνη , τη Ζωή, το ΠΑΜΕ και τους ούτως ή  άλλως “δεν πληρώνω” “αλλά  από τα 10 εκατ. των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις. Αρκετά λοιπόν με τους τζάμπα μάγκες. Τους πληρώσαμε και τους πληρώνουμε ακριβά κι αυτούς και τα σκισμένα μνημόνια τους και όλη τη μπουρδολογία τους. Καιρός να συναισθανθούμε  τη σκληρή πραγματικότητα γιατί πάντα από το κακό υπάρχει και το χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου