Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Φωτογραφική διάταξη Γαβρόγλου καταγγέλλουν βουλευτές της ΝΔ

Αφορά συγκεκριμένα στη διαδικασία εκλογής για την πλήρωση θέσης Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Για φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήs, κάνουν λόγο βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επικαλούμενοι συγκεκριμένες καταγγελίες.
Η φωτογραφική διάταξη , σύμφωνα με τους Βουλευτές της ΝΔ, αφορά συγκεκριμένα στη διαδικασία εκλογής για την πλήρωση θέσης Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η εν λόγω διάταξη δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να ελέγξει αναδρομικά ακόμη και τους φακέλους υποψηφίων για τους οποίους η διαδικασία αναπομπής είναι εν εξελίξει, τους τελευταίους δύο μήνες.
Είναι προφανές, τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, ότι η νέα διάταξη πολύ δύσκολα συμβαδίζει με το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων.
Ο υπουργός Παιδείας καλείται να απαντήσει στη Βουλή:
1. Πώς συμβαδίζει με το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων η εκ μέρους του Υπουργού παρεμβατικότητα σε πράξεις αναπομπής φακέλου, και δη αναδρομικά;
2. Ποιοι λόγοι επιτάσσουν την αναδρομική ισχύ στη συγκεκριμένη διάταξη;
3. Τι επίπτωση έχει η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση στην εκλογική διαδικασία για την πλήρωση θέσης Αναπληρωτή Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Πολιτική Υγείας" (Αρ. 17055, ΦΕΚ Γ’ 302/30.3.2017) στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης;
Από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζεται οτι: “Η σχετική διάταξη δίνει τη δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων «ελέγχου της νομιμότητας οποιασδήποτε εκλογής ή εξέλιξης ή πράξης αναπομπήςφακέλου» χωρίς αυτό να παραβιάζει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων. Η συγκεκριμένη διάταξη εξετάστηκε σε όλα τα στάδια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καιτο ερώτημα είναι πώς ξαφνικά η Ν.Δ είναι αντίθετη με αυτήν, ενώ δεν διατύπωσε καμίαένσταση κατά την πρόσφατη συζήτηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή. Γιατί άραγε το κάνεισήμερα;

Είναι αντίθετη η Ν.Δ στη διερεύνηση διαπιστωμένων αυθαιρεσιών από πλευράςορισμένων διοικήσεων των Πανεπιστημίων; Η κυβέρνηση πάντως σεβόμενη το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, δεν θα απεμπολήσειτη συνταγματική επιταγή της ευθύνης εποπτείας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυθαίρετοι και παράτυποι αποκλεισμοί κυρίως νέων επιστημόνων δεν είναι δυνατόν ναγίνουν αποδεκτοί

Η Τομεάρχης Παιδείας, της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, ανταπαντώντας στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η δογματική και διδακτική απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ότι η διάταξη που προσδίδει στον Υπουργό τη δυνατότητα ελέγχου της νομιμότητας πράξης αναπομπής φακέλου κατά το διορισμό καθηγητή δεν παραβιάζει το αυτοδιοίκητο, είναι στην ουσία ομολογία ενοχής.Η, δε, εξέταση της συγκεκριμένης διάταξης σε όλα τα στάδια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που επικαλείται το Υπουργείο ουδέποτε έλαβε χώρα, αφού η σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε χωρίς καμία συζήτηση, στην εκπνοή της συνεδρίασης της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σημειωτέον, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την εν λόγω τροπολογία.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν λέει λέξη ούτε για το λόγο αναδρομικότητας ούτε για το φωτογραφικό της διάταξης. Ο νοών νοείτω."

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου