Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τα Σκόπια μας ζητούν να «μοιραστούμε» την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας!


ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ
Τα Σκόπια μας ζητούν να «μοιραστούμε» την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας!
Αποθρασύνθηκαν πλήρως μετά την Ελληνική ανυπαρξία
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ δήλωσε ότι Σκόπια και Ελλάδα πρέπει να μοιραστούν την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας επιβεβαιώνοντας έτσι το pronews.gr που από την αρχή αποκάλυπτε τις προθέσεις της κυβέρνησης «των γελαστών παιδιών» του Ζ.Ζάεφ και ότι ο βασικό στόχος των Σκοπιανών είναι η υφαρπαγή όχι μόνο του ονόματος, αλλά και μέρους της ελληνικής Ιστορίας και συνεπώς και των πολιτιστικών δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.
    Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις τι εννοεί “πολιτιστική κληρονομιά”, και εάν σε αυτήν πχ περιλαμβάνεται η ιστορία και ο πολιτισμός της αρχαίας Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας.
   
Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση” δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς κατά την επίσημη επίσκεψή του
    Ο Ντιμίτροφ ανέφερε ότι η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά υποστηρίζοντας πως τα Σκόπια κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές!
    Βέβαια δεν μας εξηγεί σε τι κάνουν συμβιβασμό τα Σκόπια, αφού ούτε ονομασία για όλες τις χρήσεις δέχονται, ούτε αλλαγή συντάγματος για γλώσσα, ταυτότητα και τώρα με τον πιο εμφατικό τρόπο ζητούν μέρος της Ιστορίας της Μακεδονίας!
    «
Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της “Μακεδονίας” και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα” δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η διάκριση : “θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει  ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές».
    Δηλαδή ο κύριος αυτός δεν αναγνωρίζει ότι αυτοί που κατοικούν την χώρα του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αρχαία Μακεδονία και συνεπώς διεκδικεί ιστορικά δικαιώματα.
    Δικαιώματα που θα αποφέρουν και πολιτιστικά και τουριστικά κέρδη στην χώρα του αντίθετα θα προκαλέσουν μεγάλη οικονομική ζημιά συν όλα τ' άλλα στην δική μας.
    Στο μέλλον δε, θα υπάρξουν και εδαφικές διεκδικήσεις, ουδείς γνωρίζει πως θα είναι οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί σε 30 χρόνια από σήμερα.
    Ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, η κυβέρνηση Ζάεφ συνεχίζει να εμμένει σε “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα και σε μη τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να κατοχυρωθεί erga omnes η νεα ονομασία που θα συμφωνηθεί όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»
    Μια σύνθετη ονομασία που όμως δεν θα έχει καμία σημασία χωρίς τις αλλαγές αυτές.
    Την  ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Σκοπιανών  υποστηρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ζάεφ  για τη διευθέτηση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή και Βαλκανικών Μελετών (IFIMES) που εδρεύει στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία).
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του IFIMES, το
60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα. Μόνο το 11% αντιτίθεται, ενώ το 26% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.
    Όσον αφορά το ερώτημα εάν  θεωρούν την Ελλάδα ως φιλικό κράτος, το
41% απάντησε καταφατικά, το 33% απάντησε όχι, ενώ το 26% δεν είχε άποψη.
    Η συντριπτική πλειοψηφία, ή το
83% υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 71% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
    Απλά είναι τα πράγματα και τον σκύλο θέλουν χορτάτο και την πίτα γεμάτη. Συνήθως δεν γίνεται αυτό στην ζωή αλλά πάντα εξαρτάται από τον περίγυρο.
    Αν ο περίγυρος το ανέχεται τότε πολλά μπορούν να συμβούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου