Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ο 3ος Παγκόσμιος του Ερντογάν

Γράφει ο
Τάσος Παπαδόπουλος
Πέρα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που κατά καιρούς απειλεί τις ΗΠΑ με τα πυρηνικά που διαθέτει, ένας που κατά τα άλλα λέει ότι θέλει να οδηγήσει την χώρα του στην Ε. Ε. ο νεοσουλτάνος Τ. Ερντογάν, ευθέως απείλησε την παγκόσμια κοινότητα με 3ο Παγκόσμιο πόλεμο, 73 χρόνια μετά τη λήξη της πιο αιματηρής σύγκρουσης της σύγχρονης ιστορίας.
Σε αυτή την απειλή η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ τι απάντησαν;
Οι Βρυξέλλες έστειλαν Τουσκ και Γιούνκερ στη Βάρνα για να καλοπιάσουν το θηρίο, υποσχόμενοι την άμεση ροή των 3 + 3 δις και ο Τραμπ, έκανε ότι δεν άκουσε τίποτα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ενδιαφέρεται μόνο να απομακρύνει τον Ερντογάν από τη Μόσχα και να του πουλήσει τους Patriot αντί των ρωσικών S-400.

Οι Ευρωπαίοι θυμίζουν τον Τσάμπερλεν με την πολιτική κατευνασμού και την συμφωνία του Μονάχου, για την εκχώρηση εδαφών της Τσεχοσλοβακίας, προκειμένου οι Ναζί να μην εισβάλουν στην υπόλοιπη χώρα, πράγμα που έκαναν έξι μήνες μετά παραβιάζοντας τη συμφωνία.
Οι ευρωπαίοι δεν συγκινήθηκαν, όταν ο Ερντογάν τους είπε ότι θα στείλει μιλιούνια μεταναστών να κατακλύσουν την Ευρώπη και θα τους κάνει να ψάχνουν τρύπες να κρυφτούν.
Όμως ήρθε και το κερασάκι των επιθετικών δηλώσεων του νέου Φύρερ, με αφορμή την κίνηση Μακρόν να δει τους Κούρδους της Συρίας, που συλλήβδην ο Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκράτες, με διάθεση να αναλάβει μια μεσολαβητική προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή.
Αυτή τη φορά η απειλή πήρε πιο συγκεκριμένη μορφή. Προειδοποίησε το Παρίσι «να μη ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας όταν γεμίσει τρομοκράτες» λόγω της πολιτικής της. Με δυο κουβέντες είπε,  ότι θα στείλει στην Γαλλία τζιχαντιστές να αλώσουν τη χώρα.
Έμεσα πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι ελέγχει ομάδες τζιχαντιστών, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους στείλει για γιουρούσι στην Ευρώπη.
Αλλά και στη Βάρνα φάνηκε ότι τα όσα άκουσε, από το ένα αυτί του μπήκαν κι από το άλλο βγήκαν. Το απέδειξε άλλωστε με τις δηλώσεις του περί δικαιοσύνης, που δεν απαγγέλει κατηγορίες στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εδώ και ένα μήνα, με δηλώσεις του στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας στην Τουρκία.
Όμως την βρώμικη δουλειά την έκανε τις ημέρες της Βάρνας το ακροδεξιό συνεταιράκι του, ο Ν. Μπακτσελί λέγοντας για τους Έλληνες ότι «ο βυθός της θάλασσας του Αιγαίου είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με κενά λόγια».
Αλλά και ο Πρωθυπουργός του νεοσουλτάνου δεν πήγε πίσω, κατηγόρησε του Ευρωπαίους ότι παρέδωσαν το μέλλον μιας ολόκληρης Ευρώπης στα καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση λύσης του ΓΓ των ΟΗΕ με δημοψήφισμα.
Βεβαίως τον τόνο τον έδωσε ο ίδιος ο Ερντογάν λίγο πριν τη Βάρνα λέγοντας «Αυτοί που θέλουν να φρεσκάρουν την μνήμη τους να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία. Αυτοί που λένε λόγια μεγαλύτερα από το μπόι τους, αντί να διαβάζουν παραμύθια να διαβάζουν βιβλία της Ιστορίας. Να μην ξεχνάνε πως στη  μάχη του Σαγγαρίου γλύτωσαν από το να γίνουν σαλαμούρα(παστά ψάρια), και εγκατέλειψαν αυτά τα μέρη πέφτοντας στη θάλασσα».
Τέλος ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας μας πληροφόρησε ότι η Α]Άγκυρα δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στις διεκδικήσεις της σε Αιγαίο Κύπρο και Α. Μεσόγειο, γράφε θα επιμείνουμε στο δίκαιο  του ισχυρού, ως προς τα δικαιώματα και τα ζωτικά συμφέροντά μας.
Το περίεργο είναι ότι την Δευτέρα της Βάρνας δεν πέρασε ούτε ένας μετανάστης, στα ελληνικά νησιά και δεν έγιναν πτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. Τις επόμενες όμως δύο ημέρες ο νεοσουλτάνος εξαπέλυσε τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα να οργώσουν το Αιγαίο και μας έστειλε πεσκέσι 350 μετανάστες από τα παράλια της Μ. Ασίας.
Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος, που απειλεί την ανθρωπότητα με 3ο παγκόσμιο πόλεμο, κινείται άκρως εκβιαστικά και έχοντας ως υπερόπλο στα χέρια τα τρία και πλέον εκατομμύρια μεταναστών.
Ταυτόχρονα επιχειρεί να στήσει έναν κλοιό γύρω από την Ελλάδα, προσεγγίζοντας τις χώρες των Βαλκανίων και παίζοντας  τον προστάτη των εκεί μουσουλμανικών πληθυσμών.
Στην Ελλάδα κάποιοι εφησυχάζουν, από την φραστική στήριξη των Ευρωπαίων και κανένα σημάδι εγρήγορσης, πέρα από τις πομφόλυγες Καμμένου, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα.
Υπάρχει ένδεια δράσης. Κι επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, θα περίμενε να δει κανείς μια σοβαρή προετοιμασία αποτρεπτικής ετοιμότητας, ως απάντηση  στο νεοσουλτάνο.
Η Άγκυρα επιδιώκει σαφώς να επαναλάβει το σχέδιο Χίτλερ με την Τσεχοσλοβακία έχοντας στόχο τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας. Το λένε καθαρά άλλωστε με τα 146 νησιά που διεκδικούν.
Ακόμη και η συγκρότηση στη χώρα μας ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας.
Δυστυχώς η σημερινή πολιτική ηγεσία είναι ανίκανη να δει πέρα από τη μύτη της, που έχει υπέρμετρα διογκωθεί, λόγω των ψεμάτων που μας σερβίρουν καθημερινά.
Αν δεν αφυπνισθούν οι ίδιοι οι πολίτες, αν δεν ανατραπεί ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ανεπάρκειας και ανικανότητας, η χώρα είναι καταδικασμένη να ζήσει και άλλες χειρότερες ημέρες, πέρα από αυτές της παρατεταμένης κρίσης, που πλήττει την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.
Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την τύχη μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου