Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

“Εις Μνήμην Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου”! Ένα κείμενο για τα “κροκοδείλια δάκρυα των Εξουσιαστών”. Από τον Κων. Φράγκο

Υποκλινόμαστε στον πατριωτισμό, επαγγελματισμό και ήθος του Σμηναγού.
Αθάνατε Αξιωματικέ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μην βλέπεις τα κροκοδείλια δάκρυα των Εξουσιαστών.
Υποκρίνονται.Σου πρόσφεραν ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας, σου παρήχαν την αναγκαία σε ποιότητα και ποσότητα εκπαίδευση;
Ομοίως ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης εσένα και της οικογένειάς σου;
Φρόντισαν για τον έγκαιρο εκσυγχρονισμό και συντήρηση των ιπταμένων μέσων που εσύ χειριζόσουν;
Μήπως μερικά πολιτικά υποκείμενα...
είχαν χαρακτηρίσει, συλλήβδην, τους αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και εσένα, αυτιστικούς ή κοινωνικά αντιπαραγωγικούς;
Θα θυμάσαι, αλησμόνητε Σμηναγέ, ότι μερικοί που κλαυθμυρίζουν σήμερα για την απώλειά σου, είναι τα λαμόγια (έτσι ονομάζω τους αυτουργούς αλλά και τους συγκαλύψαντες αυτούς) που άφηναν εσένα και τους συναδέλφους σου να ίπτανται με F – 16, χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας για να τα οικοκονομήσουν.
Το ίδιο έκαναν για τους συναδέλφους σου ΣΞ που άφηναν τα άρματά τους χωρίς πυρομαχικά και τα μαχητικά ελικόπτερα χωρίς εκσυγχρονισμό για να γίνουν βορά των εχθρικών.
Το χρέος όλων, Σμηναγέ Μπαλταδώρε, είναι να βοηθήσουμε τους συναδέλφους σου να συνεχίσουν το τιτάνιο έργο τους.
Και θα το κάνουμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας.
Αιωνία σου η μνήμη.

Και το κουβεντολόγι συνεχίζεται…
Όποια δε θέλει να ζυμώσει
πενήντα μέρες κοσκινίζει
Λαϊκή Παροιμία
Δεν θα επαναλάβω τα της εντάσεως στο Αιγαίο και της προκλητικότητας της Τουρκίας. Θα γίνω βαρετός.
Ενώ η Τουρκία συνεχίζει να καλπάζει στους εξοπλισμούς και έχει εξαπολύσει στο Αιγαίο, τελευταία και τα υπερσύγχρονα drones made on Turkey, (βλ. αναλυτικό δημοσίευμα Κ. 15 Απρ.). Εμείς αναλισκόμαστε σε νωχελικές συζητήσεις, μας κατέχει μια περίεργη αμηχανία στο θέμα λήψης απόφασης για την στήριξη στοιχειώδους αποτροπής στον αέρα με τον εκσυγχρονισμό των F – 16 και των MIRAGE.
Από καυγάδες στη Βουλή περί όνου σκιάς και πομφολυγώδεις λόγους «αρμοδίων» είμαστε πρώτοι…
Στις 30 Απριλίου οι Αμερικανοί θα έρθουν να ξαναρχίσουμε τις συζητήσεις για τα F – 16. Δεν θα έχει έννοια άλλη παράταση, ο εκσυγχρονισμός, πια, θα είναι ανώφελος. Θα επανέλθω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου