Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ανθρωποφάγοι όπως...τουρκοφάγοι

stefanadis-hrist

Χρ. Ι. Στεφανάδης


Οι Φούρνοι της Ικαρίας, είναι ανάμεσα στα 18 Ελληνικά νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου που διεκδικούν οι Τούρκοι.

Οι Φουρνιώτες κατοικούν στο νησιώτικο αυτό σύμπλεγμα συνεχώς για αιώνες. Επιβίωσαν από τα στοιχεία της φύσης. Την φουρτουνιασμένη θάλασσα που δεν τους αφήνει να ψαρέψουν… Την φτώχια, στην οποία τους καταδίκασε η άγονη βραχώδης γη... Την απομόνωση που η γεωγραφική θέση τους επέβαλε …Την εγκατάλειψη που το ελληνικό κράτος συντήρησε… Ο βυθός της θάλασσάς τους είναι σπαρμένος από αρχαία ναυάγια που μαρτυρούν την ελληνικότητα τους από την εποχή που οι Τούρκοι ζούσαν σε πρωτόγονη κατάσταση στις Ασιατικές στέπες…
Αν είναι δυνατό να φοβηθούν οι Φουρνιώτες τους Τούρκους σήμερα !

Τρείς νέοι Φουρνιώτες , πριν λίγες ημέρες, πήγαν με μικρό σκάφος και ύψωσαν την Ελληνική σημαία στις βραχονησίδες που είναι γύρω από τους Φούρνους και την Θύμαινα. Δεν ξέρω, ούτε θα εξετάσω τα κίνητρά τους. Ίσως ήταν η αγάπη στην πατρίδα, ο νεανικός ενθουσιασμός, η οργή για τον άδικο θάνατο του ηρωικού Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδόρου.
Σίγουρα όμως , δεν πίστεψαν σε καμία περίπτωση ότι δεν έχουν το δικαίωμα να υψώσουν σημαία σε Ελληνικό έδαφος που διεκδικούν οι γείτονες, αν και απέχει 22 μίλια από τα χωρικά τους ύδατα!…

Και δεν πίστεψαν ότι με την ενέργειά τους αυτή ασκούν ή επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, όπως άκουσα να αναφέρεται από επίσημα κυβερνητικά στελέχη. Οι πολιτικοί όμως αυτοί, που αβασάνιστα “καταδίκασαν” τους νεαρούς Φουρνιώτες, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι ο απλός λαός ιστορικά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, εκεί που αυτοί που έχουν την ευθύνη ολιγωρούν.

Ολιγωρούν, είτε από απειρία, είτε από ιδεολογικές αγκυλώσεις, είτε από φοβικά σύνδρομα, είτε από δεσμεύσεις που τους έχουν επιβάλει οι ισχυροί του πλανήτη.
Αυτό συνέβη στην επανάσταση του 1821 , τότε που οι προύχοντες και κατέχοντες, δίσταζαν να κηρύξουν την επανάσταση, παρότι η ιδέα και η επιθυμία είχαν ωριμάσει στον βασανισμένο λαό.
Αυτό συνέβη στην Μικρασιατική εκστρατεία το 1922, που ο απλός λαός μέσα από απίστευτες κακουχίες και θυσίες έφτασε έξω από την Άγκυρα, ενώ η πολιτική, στρατιωτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας τότε, υπέσκαπτε η μία την άλλη.

Αυτό συνέβη στην Αλβανία το 1940, που ο απλός λαό πολέμησε θυσιαζόμενος, ενώ στην άρχουσα τότε τάξη, οι Γερμανοί μετά την κατάρρευση του μετώπου, βρήκαν πρόθυμους “πρωθυπουργούς”.

Αυτό συνέβη στην εθνική αντίσταση, που τον άδολο πατριωτισμό του απλού λαού που συμμετείχε, οι πολιτικοί ταγοί, προσπάθησαν να σφετεριστούν και να τον χρησιμοποιήσουν για δικούς τους αντεθνικούς σκοπούς.

Αυτό συνέβη στην αντίσταση στην δικτατορία του 1967. Οι πραγματικοί αντιστασιακοί αγνοήθηκαν και τα αξιώματα και τις ανάλογες τιμές της δημοκρατίας , απέλαβαν πολιτικοί που παρακολουθούσαν παθητικά τα γεγονότα.

Αυτό συνέβη το 1996 στα Ίμια, που οι Καλύμνιοι ύψωσαν την Ελληνική σημαία , θεωρώντας αυτονόητη ενέργεια, αφού πήγαν σε ελληνικό έδαφος. Η τότε όμως πολιτική ηγεσία πανικόβλητη τους αποδοκίμασε και δέχθηκε επομένως ότι η ελληνική αυτή νησίδα είναι αμφισβητούμενη. Αυτή ήταν η αρχή, για να φθάσουμε σήμερα στην απίστευτη Τουρκική προκλητικότητα της διεκδίκησης των 18 ελληνικών νησιών και νησίδων .

Αυτό δυστυχώς συμβαίνει και σήμερα.

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, την χώρα κυβερνά μια άπειρη και αδύναμη κυβέρνηση, χωρίς εσωτερική συνοχή.
Μια κυβέρνηση, που εν μέσω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της χώρας , διχάζει συνεχώς τον λαό, διεγείροντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Μια κυβέρνηση, που δεν επιζητεί μια στοιχειώδη συνεργασία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τουρκική απειλή, σε διπλωματικό, αλλά αν χρειασθεί, και σε άλλο επίπεδο.

Και οι Τούρκοι συνεχώς ταπεινώνουν την πατρίδα μας . Με δηλώσεις που συνεχώς γίνονται πιο προκλητικές…
Με πράξεις που συνεχώς γίνονται πιο θρασύτατες…

Το πρόβλημα δεν είναι οι νεαροί Φουρνιώτες που ύψωσαν την Ελληνική σημαία στις ελληνικές βραχονησίδες.

Το πρόβλημα είναι η απάντηση (;) της χώρας μας στην τελευταία δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού, ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από την νησίδα Ανθρωποφάγος.
Θυμίζω, απλά θυμίζω, τι έκαναν οι Τούρκοι στην Κύπρο το 1996 , όταν ο ηρωικός Σολωμός Σολωμού αναρριχήθηκε στον ιστό και προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία . Τον εκτέλεσαν!
… Ανθρωποφάγοι, ονομάσθηκαν οι δύο νησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων , γιατί σε παλαιότερες εποχές, που δεν υπήρχαν τα όργανα της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, αποτελούσαν τόπο ναυαγίων και πνιγμού ναυτικών, για σκάφη πού ερχόταν από τα Δωδεκάνησα προς τα Βόρεια.

Μήπως , λέω μήπως , ήρθε η ώρα, να μετονομασθούν οι Ελληνικοί αυτοί βράχοι σε Τουρκοφάγους;...


*Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης
Είναι Καθηγητής Καρδιολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου