Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ράπισμα ΔΝΤ στο αφήγημα περί «καθαρής» εξόδου - «Μαχαιριά» από τον Φίλη στα πλευρά της κυβέρνησης. Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ράπισμα ΔΝΤ στο αφήγημα περί «καθαρής» εξόδου - «Μαχαιριά» από τον Φίλη στα πλευρά της κυβέρνησηςΛίγες μόνον ώρες μετά τη σχεδόν θριαμβευτική εμφάνιση Τσίπρα στο Καστελλόριζο και τις κορόνες για το τέλος των μνημονίων και «καθαρή» έξοδο από αυτά, το ΔΝΤ ήρθε να προσγειώσει ανώμαλα την κυβέρνηση ως προς τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες από την ελληνική οικονομία. Το Ταμείο, στην τακτική έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook), προβλέπει για την Ελλάδα μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τους αρχικά προβλεπόμενους:...
2% εφέτος αντί αρχικής εκτίμησης για 2,6% και 1,8% για το 2019. Αντίστοιχα, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2017 κάνουν λόγο για 1,4% έναντι αρχικής εκτίμησης για 1,8% - γεγονός που εξηγεί εν μέρει και την υποβάθμιση των προβλέψεων για τα επόμενα χρόνια.  Οι εκτιμήσεις αυτές φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί νωρίτερα η μείωση του αφορολόγητου ή να μην εφαρμοστούν τα αντίμετρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Έτσι, οι συζητήσεις που θα έχει τις επόμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρούνται κρίσιμες, την ώρα που ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί παραδεχόταν σε δηλώσεις του πως αναζητείται ο κατάλληλος τρόπος για να συνεχιστεί η εποπτεία της ελληνικής οικονομίας την περίοδο μετά το μνημόνιο.     Σχεδόν την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής» εξόδου από το μνημόνιο αμφισβήτησε ευθέως και ο Νίκος Φίλης. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «πρέπει να βγούμε από την παραδοχή πως όλα βαίνουν καλώς», αλλά και ότι αν δεν υπάρξει μερική διαγραφή χρέους, τότε σ' αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Επέμεινε εξάλλου ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα είναι εξαιρετικά υψηλοί και δύσκολα επιτεύξιμοι.  Μιλώντας λίγη ώρα αργότερα σε επιτροπή της Βουλής, ο κ. Φίλης επέκρινε τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο για τις συντάξεις, λέγοντας ότι «θα είναι λάθος εάν ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, διότι θα είναι περικοπές στις ήδη κατακρεουργημένες συντάξεις». Επίσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, αλλά και τη φημολογούμενη απόφαση του ΣτΕ που «ξηλώνει» το νόμο Κατρούγκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου