Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ομολογία: "Λεπτομέρειες" η παράδοση του ονόματος "Μακεδονία - «Θα είχαμε βρει λύση αν ήταν μόνο το όνομα στη μέση». ΒΙΝΤΕΟ. Του Άρη Δημόπουλου

Ομολογία: "Λεπτομέρειες" η παράδοση του ονόματος "Μακεδονία - «Θα είχαμε βρει λύση αν ήταν μόνο το όνομα στη μέση»
Την ανθελληνική «λύση» την έχουν έτοιμη. Θα προλάβουν όμως να την φέρουν;  Τα προεόρτια της παράδοσης του ονόματος "Μακεδονία" έχουν ήδη αρχίσει και πληθαίνουν όλο και περισσότερο, δυστυχώς από όλες τις πλευρές.  Μία σειρά δηλώσεων για το ονοματολογικό ήρθε να συμπληρώσει νωρίτερα... σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θεώρησε "λεπτά γράμματα" τις συζητήσεις για το όνομα των Σκοπίων, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν βρίσκεται πλέον καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Το όνομα αποτελεί μόνο τη μία πτυχή της διένεξης με την Ελλάδα. Αν ήταν μόνο ο προσδιορισμός στην ονομασία θα το λύναμε εύκολα το πρόβλημα. Διεξάγουμε σκληρές διαπραγματεύσεις για να λύσουμε μία διένεξη με την Ελλάδα που είναι τόσο παλιά όσο και η ανεξαρτησία της χώρας μας. Προσπαθούμε, εδώ και κάποιους μήνες, να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν.
Το θέμα αυτό για πολλά χρόνια είτε γινόταν αντικείμενο κατάχρησης είτε αγνοήθηκε. Κάποιες φορές πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση, άλλοτε πάλι ότι η λύση είναι ακόμη μακριά».
Μάλιστα ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας αναφέρθηκε στις προτάσεις του ανθέλληνα εκπροσώπου του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, εξαίροντας τις...προτάσεις του για την ονομασία:
«Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μας πρότεινε κάποιους προσδιορισμούς, Γκόρνα, Σέβερνα και άλλους, δεν αποκλείεται στην πορεία να προστεθούν κάποιοι νέοι προσδιορισμοί αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το τί θα συμφωνήσουμε με την Αθήνα».
Δυστυχώς με το "νέοι προσδιορισμοί", ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ δεν υπονοεί κάποια άλλη πρόταση που να ΜΗΝ περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία".
Οι ανθελληνικές προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς, που δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία χρόνια, έχουν ήδη γίνει αποδεκτές από την ελληνική πλευρά.
Μόνο να θυμίσουμε τις προτάσεις με τις οποίες μετέβη ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στα Σκόπια προ μερικών εβδομάδων, κάτι που είχαμε επισημαίνει μέσα από το el.gr 
Τις συνοψίζουμε:
Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)
Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)
Όπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο ΥΠΕΞ των ΣΚοπίων, το θέμα της ονομασίας (πολύ περισσότερο του προσδιορισμού που θα έχει το "Μακεδονία") δεν είναι και τόσο...ουσιώδες, μιας και έχει ήδη συμφωνηθεί!!!
Σας θυμίζουμε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα (όλως τυχαίως) από τις Βρυξέλλες με την οποία γνωστοποιεί και επίσημα την παράδοση του ονόματος "Μακεδονία".
Μία δήλωση την οποία θα πρέπει να αποθηκεύσετε για την ώρα που θα φέρουν -αν προλάβουν- την «βιώσιμη συμφωνία» στην ελληνική Βουλή:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου