Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Διώχνουν το ΔΝΤ και φέρνουν χειρότερο!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Δεν είναι μόνο ότι μέσα στην απόλυτη σιωπή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αποφάσισε να τροποποιήσει τη σύμβαση με την Ελλάδα προσθέτοντας το Υπερταμείο ως αντισυμβαλλόμενο – οπότε πλέον οι δανειστές, σε περίπτωση που το ελληνικό δημόσιο αθετήσει μια πληρωμή του θα διεκδικούν απευθείας δημόσια περιουσία.
Είναι και το σχέδιο του που ο Μηχανισμός υπέβαλε κατ’ εφαρμογήν της πολυδιαφημισμένης  και αρκούντως εξυμνηθείσας από την κυβέρνηση πρότασης Μακρόν για την περίφημη «ρήτρα ανάπτυξης». Που προπαγανδιστικά ακούγεται εύηχη, αλλά είναι καταστροφική.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», λοιπόν, η πρόταση περιλαμβάνει σχέδιο για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας
έως το 2050!
Επικαλούμενη έγγραφο της 27ης Φεβρουαρίου, ο Μηχανισμός και η Γαλλία υπέβαλαν πρόταση που συνδέει την υπό όρους ελάφρυνση του χρέους (επέκταση δανείων κλπ) με την οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με το απαράδεκτο αυτό σχέδιο, η Ελλάδα θα απαλλάσσεται από τις αποπληρωμές εάν ο μέσος όρος της πενταετούς ανάπτυξης βρίσκεται κάτω από το 2,8%. Σε περίπτωση που η ανάπτυξη θα κυμαίνεται μεταξύ του 2,8% και του 3,4%, θα απαιτείται μερική εξόφληση του χρέους. Και σε περίπτωση ανάπτυξης άνω του 3,4% θα απαιτείται πλήρης εξόφληση.
Δηλαδή, η χώρα δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι μέχρι του 2050 και βάλε!
Θα ευχόμαστε να μην έχουμε μεγάλη ανάπτυξη, διότι θα μας τα παίρνουν όλα!
Ό,τι θα βγάζουμε από την ανάπτυξη θα το δίνουμε στους δανειστές και δεν θα έχουμε δικαίωμα να ρίχνουμε ένα μέρος τουλάχιστον αυτών των χρημάτων στην ενίσχυση της ανάπτυξης!
Αυτή είναι η ρήτρα ανάπτυξης που μας διαφημίζουν!
Και αυτά θα απατήσουν για να κάνουν κάτι με το χρέος!
Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν θέλουν να διώξουν το ΔΝΤ και διατυμπάνιζαν την ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη δικό της ΔΝΤ.
Το οποίο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, χειρότερο από το ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου