Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ελλάς- Τουρκία… συμμαχία!

antupas_giannis

Γιάννης Αντύπας

Άλλο δρόμο δεν έχουμε. Μπορούμε να πολεμάμε για αιώνες, τους μόνους που θα κάνουμε χαρούμενους είναι τους… άλλους. Τις μεγάλες δυνάμεις, τις εταιρείες όπλων, πετρελαίου κοκ.

Προσοχή: μιλώντας για συμμαχία δεν εννοώ το τέλος της ιστορίας. Το παρελθόν, οι διαφορές και οι διαφωνίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Δεν μιλώ για μονομερή αφοπλισμό. Άλλωστε, δεν θεωρώ του εξοπλισμούς πεταμένα λεφτά, αλλά αυτό το θέμα μπορούμε να το δούμε σε ένα άλλο άρθρο.
Όμως, πιστεύω ότι η συνεργασία και ένα σύμφωνο μη επίθεσης και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα. Ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι δυο σοβαρές σύγχρονες χώρες. Ένα ισχυρό μήνυμα του ενός λαού προς τον άλλο.

Στη γειτονική χώρα πλησιάζουν εκλογές. Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να πολιτευθεί με τρόπο που δε θα ενισχύσει εξ αντανακλάσεως τις ακραίες φωνές. Στην Τουρκία δεν υπάρχουν μόνο οι ισλαμιστές του Ερντογάν και οι Γκρίζοι Λύκοι του Μπαχτσελί. Υπάρχουν και οι Κούρδοι, υπάρχουν και οι Τούρκοι της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης.

Τούρκοι που θέλουν να ζήσουν τη ζωής τους και να μην είναι στρατιωτάκια στα όνειρα κανενός σουλτάνου. Τούρκοι που δεν έχουν κάτι να μοιράσουν με τους Έλληνες. Γιατί, είναι άλλο πράγμα η προπαγάνδα ενός καθεστώτος, που δημιουργεί εξωτερικούς εχθρούς για να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στο εξωτερικό και άλλο η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζει ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας.

Στην Τουρκία η Ελλάδα πρέπει να κάνει επίθεση φιλίας. Να ξέρουν οι γείτονες ότι δεν τους απειλούμε. Είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε στον Ερντογάν και στις εφημερίδες του καθεστώτος να μας «ζωγραφίζουν» σαν τέρατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου