Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τουρκία: Το θηρίο που βρυχάται

Γράφει ο
Τάσος Παπαδόπουλος
Σε μια νέα επιθετική κίνηση προχώρησε η Άγκυρα σε βάρος της Ελλάδας. Σε Ελληνική βραχονησίδα, την Ανθρωποφάς, που  βρίσκεται στο σύμπλεγμα των 36 των Φούρνων ανέβηκαν Τούρκοι για να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία, που ύψωσαν τρεις νέοι από τους Φούρνους για να τιμήσουν την μνήμη του ηρωικού πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε την ώρα του καθήκοντος.
Πέρα από την κατάφορη παραβίαση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας προέβησαν και σε απαράδεκτες δηλώσεις λέγοντας ότι αυτή η βραχονησίδα είναι άκουσον - άκουσον τουρκική.
Αρχικά ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.
«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι
παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρη η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς, ανοιχτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή μας έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».
«Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε κάθε ενέργεια, δεν υπαναχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», συμπλήρωσε ο κ. Γιλντιρίμ.
Τη σκυτάλη λίγο αργότερα πήρε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που δήλωσε παρουσία του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ,  ότι «αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε», διευκρινίζοντας  ότι τη σημαία κατέβασαν Τούρκοι κομάντος, και όχι η Ακτοφυλακή της Τουρκίας, διορθώνοντας τον  Γιλιντιρίμ. Και πρόσθεσε ότι εμείς θεωρούμε την βραχονησίδα Ανθρωποφάς τουρκική.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τη Συνθήκη της Λωζάννης, λέγοντας ότι «σε πολλά νησιά δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία», και πρόσθεσε  ότι «χωρίς να υπάρχει ένταση, μπορεί να λύσουμε αυτά τα προβλήματα».
Μάλιστα, αναφέρθηκε  εκ νέου για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να χαλάσουμε τη σχέση μας λόγω αυτού του ανθρώπου», ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι το ελληνικό σκάφος πήγε να εμβολίσει την τουρκική ακταιωρό στο περιστατικό, που συνέβη πριν από λίγο καιρό στα Ίμια!
Από την ελληνική πλευρά πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αρχικά διέψευσαν κατηγορηματικά τα όσα είπαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι για να  προσθέσουν ότι δεν κατέγραψαν  οποιασδήποτε δραστηριότητας στο νησί, τις τελευταίες ώρες[t1] .
Το ίδιο επανέλαβε λίγο αργότερα με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όμως αφενός οι ίδιοι οι νέοι είχαν, ήδη από την περασμένη Παρασκευή είχαν αναρτήσει στα social media, αδιάψευστες φωτογραφίες που τους εμφανίζουν με ταχύπλοο να αναρτούν ελληνικές σημαίες σε πέντε βραχονησίδες, που βρίσκονται στο σύμπλεγμα των Φούρνων γεγονός που διέλαθε της κυβερνητικής προσοχής που περί άλλα τυρβάζει.
Την ίδια ώρα έστειλαν το λιμενικό να αποτρέπει οποιονδήποτε θελήσει να ανέβει στις ελληνικές βραχονησίδες Μικρό και Μεγάλο Ανθρωποφάς θυμίζοντας σκηνικό Ιμίων.
Αλλά από μαρτυρία ενός ψαρά από τους Φούρνους, που μεταδόθηκε από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Σάμου, ακούσαμε ότι εδώ και 50 χρόνια  θυμάται τον πατέρα του, που ήταν βοσκός να πηγαίνει τα πρόβατά του στην βραχονησίδα Ανθρωποφάς την Άνοιξη για να βοσκίσουν. 
Από άλλο ρεπορτάζ προκύπτει ότι στη βραχονησίδα πηγαίνουν τακτικά από τους Φούρνους, γιατί εκεί υπάρχει ένα ενδιαφέρον για τον άνθρωπο χόρτο, σαλιγκάρια, αλλά και λαγοί.
Αν δει κανείς τον χάρτη του νησιωτικού συμπλέγματος γύρω από τους Φούρνους θα διαπιστώσει ότι δεν χρειάζεται να ανατρέξει ούτε στη Συνθήκη της Λωζάννης, ούτε στις Συνθήκες παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τους Ιταλούς.
Το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δεν μπορεί μεμονωμένα μια βραχονησίδα να ανήκει σε ένα άλλο κράτος.
Τώρα σε ότι αφορά τους ελληνικούς κουτοπόνηρους χειρισμούς. Για μια ακόμη φορά το διχασμένο κυβερνητικό σχήμα πιάστηκε στον ύπνο.
Το  ψέμα και η αμηχανία επιστρατεύθηκαν για να κρυφτούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πίσω από το δάχτυλό τους.
Θα έλεγε κανείς ότι τα παιδία παίζει. Νομίζουν ότι βρίσκονται μπροστά στον υπολογιστή τους και παίζουν σε video game. Απουσιάζει παντελώς στρατηγική της αντιμετώπισης των υπαρκτών κινδύνων. Πανηγύριζαν που έφεραν τον Ερντογάν στην Αθήνα.
Δεν κατάλαβαν ότι ο Τούρκος παμπόνηρος νεοσουλτάνος ήρθε στο «σαράι» μας, για να χρησιμοποιήσουμε μια τουρκική λέξη, μας μέτρησε, μας βρήκε ελλιποβαρείς και κατόπιν τούτου επιστρέφοντας στην Ασία του άρχισε να εξαπολύει τα πυρά του εναντίον μας.
Ο στρουθοκαμηλισμός δεν λύνει τα προβλήματα με την Τουρκία. Ούτε οι πυροσβεστικές κινήσεις.
Χρειάζεται σχεδιασμός, στρατηγική και ταυτόχρονα σοβαροί άνθρωποι να διαχειριστούν τους κινδύνους και τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.
Κι αυτά είναι ζητούμενα … και αναζητούνται …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου