Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΞΑΝΑ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ; Η Βουλή επιστρέφει -ως αναρμόδια- και επισήμως στη Δικαιοσύνη την υπόθεση Novartis

novartis-605
Άδοξα, όπως είχαν πολλοί προβλέψει, και χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης όπως είχαν ζητήσει πολλοί από τους κατηγορούμενους πολιτικούς η Βουλή θα επιστρέψει στην τακτική δικαιοσύνη το φάκελο της υπόθεσης Novartis. Όπως είναι γνωστό με απόφαση της πλειοψηφίας των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε η προανακριτική επιτροπή για συνολικά 10 πολιτικά πρόσωπα....
μεταξύ των οποίων και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος. Στην πορεία και παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους κατηγορούμενους είχαν ζητήσει ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης με την κατάθεση και των προστατευόμενων μαρτύρων η κυβερνητική πλειοψηφία μόνη της –καθώς το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν αποχωρήσει από την επιτροπή- αποφάσισε μετά και τις σχετικές εισηγήσεις του Ν. Παρασκευόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) και του Γ. Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ) ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να ασκήσει διώξεις για τα αδικήματα της δωροληψίας-δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ως εκ τούτου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της προανακριτικής Θεόδωρος Δρίτσας, «η επιτροπή αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της τακτικής δικαιοσύνης».
Αναλυτικά το σκεπτικό της πλειοψηφίας θα περιλαμβάνεται στο πόρισμα που θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια. Η επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη 24 Απριλίου 2018 για την έγκριση του τελικού πορίσματος.
Κατά τον κ. Δρίτσα, με την απόφαση περί αναρμοδιότητας της προανακριτικής να εισέλθει στην ουσία της διερεύνησης της υπόθεσης και να ασκήσει τυχόν ποινικές διώξεις, «ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη διερεύνηση και για την δίκαιη αντιμετώπιση κάθε αναφερόμενου, έτσι ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια οι αθώοι να δικαιωθούν και να αποδοθούν στην κοινωνία χωρίς ψεγάδι και οι ενδεχομένως εμπλεκόμενοι να δικαστούν και το πολιτικό σύστημα να έχει κάνει ένα βήμα σημαντικό για την ανάκτηση της χαμένης του αξιοπιστίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου