Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Σύλλογοι Μακεδόνων: Ο Κοτζιάς «συγχνωτίζεται» με τους ψευτο-Μακεδόνες των Σκοπίων-ΒΙΝΤΕΟ

Να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το θέμα της ονομασίας ζητεί η ΠΟΠΣΜ
Πλήθος και πάθος το απόγευμα της Κυριακής,στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης και στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων. Χιλιάδες μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων απ΄ όλη την Ελλάδα, παραβρέθηκαν στην κορυφαία εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Την ώρα που στο τραπέζι των συνομιλιών φαίνεται να έχει “πέσει” το “Μακεδονία του Ίλιντεν”, ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος, ζήτησε να υπάρξει άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε ν' αποτρέψει λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που θα είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.
«Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Μετά από την προκλητική και προσβλητική προς τους Έλληνες στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον ανώτατο άρχοντα της χώρας. Είναι εκείνος που οφείλει θεσμικά να διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Καθήκον του είναι να διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Από εδώ, από την Αμφίπολη καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας. Να αποτρέψει την ανιστόρητη εθνογέννεση των ψευδομακεδόνων των Σκοπίων που εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη. Τον καλούμε να εκφραστεί ΔΗΜΟΣΙΑ και να αποτρέψει την εθνική προδοσία που συντελείται. Τον καλούμε να απαιτήσει από την κυβέρνηση να γίνει σεβαστή η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και σε περίπτωση που δεν εισακουσθεί τον καλούμε να παραιτηθεί, για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, πριν ολοκληρωθεί η εθνική προδοσία. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρόεδρος που αγαπούσε την Πατρίδα του» δήλωσε κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ.Τάτσιος, που έστρεψε τα πυρά του και κατά του υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Κοτζιά, κατηγορώντας τον πως ταυτίζεται με την ακριοδεξιά των Σκοπίων.

«Παρόλο που επικαλούνται την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών προδίδουν τον δικό τους λαό, τον λαό της Μακεδονίας και εν γένει τον Ελληνικό λαό, υποθηκεύουν την Ειρήνη και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής. Κύριος εκφραστής αυτής της ενέργειας είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς από τον οποίον ζητήσαμε επανηλλειμένα ακρόαση για να του εκθέσουμε τις απόψεις και τα επιχειρήματά μας ως νόμιμοι κάτοχοι αυτού του δικαιώματος, μόνιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου γαρ. Δυστυχώς ο κ.Κοτζιάς ουδέποτε δέχθηκε να μας συναντήσει. Αντ’ αυτού συγχνωτίζεται με τους ψευδο-μακεδόνες των Σκοπίων και μάλιστα πολύ συχνά. Αντί να υπερασπιστεί (ως οφείλει) τα συμφέροντα της χώρας, της οποίας είναι Υπουργός εξωτερικών, δείχνει αλληλεγγύη στην ακροδεξιά των Σκοπίων βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Βαφτίζει τους σλαβοαλβανούς ως «μακεδόνες». Πριν από μερικές ημέρες καλέσαμε ΕΠΙΣΗΜΑ τον κ.Κοτζιά να παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση για να συναντήσει μαζεμένους χιλιάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Μακεδόνες. Να ακούσει τραγούδια μας που μιλούν για τους ηρωικούς μακεδονομάχους. Να αφουγκραστεί τη βούληση των γηγενών Μακεδόνων και να συνομιλήσει μαζί τους. Δυστυχώς μας αγνόησε για μια ακόμη φορά” κατέληξε ο κ.Τάτσιος, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της, τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όπως εκφράστηκαν και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου», πρόσθεσε κατά την ομιλία του.


Παναγιώτης Σαββίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου